ConocoPhillips Norge
 

Ny oljeminister åpnet Ekofisk 2/4 Z

Olje- og energiminister Tord Lien foretok den offisielle åpningen av den nye brønnhodeplattformen 2/4 Z og Ekofisk sør-prosjektet 29. oktober - bare fire dager etter at plattformen ble satt i produksjon.
  
Det var en opplagt statsråd (til høyre i bildet) som på sin første offshore-tur etter at han tiltrådde kom på besøk til Ekofisk-senteret. Statsråden og hans følge fikk en orientering om driften på Ekofisk og besøkte flere installasjoner, inkludert Ekofisk 2/4 Z og den nye feltsenter- og boligplattformen Ekofisk 2/4 L.
 

I åpningstalen sin trakk han spesielt fram Ekofisks historiske betydning i norsk oljevirksomhet og at prosjektet var levert to måneder før planen og på budsjettet.

 

Historisk
– Jeg er beæret over å være til stede på denne viktige dagen her på Ekofisk, en dag som er historisk for hele Norge. I dag åpner vi en plattform som gjør at vi kan utvinne olje fra Ekofisk i 40 år til. Det er en historisk viktig dimensjon. Så er det mitt håp om at den neste perioden for Ekofisk blir like vellykket som de forrige årene har vært, sa olje- og energiminister Tord Lien under åpningen.

ConocoPhillips administrerende direktør Steinar Våge (til venstre i bildet) takket alle som har bidratt til at prosjektet Ekofisk sør er blitt en suksess – norske myndigheter, selskapene i Ekofisk-lisensen, alle leverandørene og kontraktørene – og ikke minst selskapets egne ansatte. Han fremhevet også samarbeidet mellom Aker Solutions og de forskjellige avdelingene på Ekofisk-senteret i ferdiggjøringsfasen offshore.

 

Ekofisk Sør
Ekofisk 2/4 Z er en brønnhodeplattform, med 35 produksjonsbrønner og én brønn for injeksjon av borekaks. Sammen med havbunnsinstallasjonen for vanninnsprøyting Ekofisk 2/4 VB, inngår 2/4 Z-plattformen som en del av Ekofisk Sør-prosjektet. Dette prosjektet vil bidra til en økning i oljeproduksjonen på 25-35 millioner SM3 oljeekvivalenter i årene framover.