ConocoPhillips Norge
 

Risavikaprisen 2013 til ConocoPhillips

For første gang har Næringsforeningen i Stavanger-regionen delt ut Risavikaprisen. ConocoPhillips fikk utmerkelsen som en påskjønnelse for sitt langvarige bidrag til utviklingen i området.

Årets Risavikapris ble delt ut under Risavikdagen, 24. oktober, arrangert av Næringsforeningens ressursgruppe for Risavika. Det var Solas ordfører Ole Ueland som overrakte prisen til ConocoPhillips’ administrerende direktør Steinar Våge (bildet).

- Jeg betrakter dette som en anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort, og gjør, for å være en god nabo – og en god arbeidsplass i Tananger, sa Steinar Våge ved overrekkelsen. Han takket samtidig alle ansatte for deres bidrag, slik at ConocoPhillips oppfattes som en god nabo i Tananger.


På kartet

Blant kriteriene for prisen heter det at kandidaten skal ha satt Risavika/Tananger på kartet, bidratt til en bedring av bosetting og nærmiljø og ha bygget et positivt omdømme som fører til økt trivsel og stabile arbeidsplasser.
Juryen bestod av ressursgruppen for Risavika, David Ottesen, rådmann i Sola kommune, Ingrid Nordbø og administrerende direktør i Næringsforeningen Harald Minge.


Samfunnsengasjement

Juryen påpeker at det var mange gode kandidater. I begrunnelsen for at ConocoPhillips ble valgt nevnes det at selskapet gjennom sin tilstedeværelse over flere år har vist et samfunnsengasjement som både bedrifter, beboere i området og lokale foreninger nyter godt av.
ConocoPhillips var blant de aller første selskapene som etablerte seg i området - det skjedde allerede i 1973. Det langvarige firmabusstilbudet i selskapet trekkes fram som en viktig miljøfaktor. Støtte til lokale idrettslag og god dialog med beboere i området får også positiv omtale.


Styrket omdømme

- ConocoPhillips har styrket omdømmet til Risavika/Tananger gjennom et engasjement som har strukket seg utover det som kan forventes, avslutter juryen i sin begrunnelse.
Selve prisen består av et diplom og et kunstverk av Anette Bryne.