Steinar Våge er ny sjef i ConocoPhillips

1. august 2020 overtok Steinar Våge (56) stillingen som regiondirektør for ConocoPhillips i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika, med kontor i Stavanger. 

Våge har vært ansatt i selskapet siden 1988 og har hatt en rekke lederstillinger i Norge og internasjonalt. Han kommer fra stillingen som konserndirektør med ansvar for globale operasjoner, brønner og prosjekter ved ConocoPhillips’ hovedkontor i Houston, USA. 

Steinar Våge er utdannet reservoaringeniør ved Universitet i Stavanger. Gjennom karrieren i ConocoPhillips har han blant annet hatt opphold i USA og Storbritannia. Fra 2004 til 2007 ledet han to av selskapets operasjoner i Venezuela, og fra 2007 til 2015 var han regiondirektør for virksomheten i Norge og Europa. Han erstatter Terri King, som 1. august begynte som regiondirektør for ConocoPhillips’ Lower 48-virksomhet i USA.

 - Jeg ser fram til å lede aktivitetene i regionen framover. Vi har blant annet et aktivt leteprogram på norsk sokkel, ny utbygging av Tor-feltet pågår, og et omfattende boreprogram i Ekofisk-området fortsetter. ConocoPhillips har et langsiktig perspektiv for virksomheten med flere spennende prosjekter, påpeker Våge. 

Steinar Våge kommer opprinnelig fra Vågsøy og er bosatt i Stavanger.