Breidablikk er klar for utbygging

Eierne av Breidablikk-feltet i Nordsjøen har vedtatt å bygge ut feltet, og plan for utbygging og drift (PUD) ble overlevert myndighetene mandag 28. september.

Breidablikk-feltet er et av de største oljefeltene på norsk sokkel som ennå ikke er utviklet. Forventet utvinning fra feltet er omtrent 200 millioner fat og investeringene vil være om lag 18,6 milliarder kroner. ConocoPhillips er en av eierne sammen med Petoro, Vår Energi og operatør Equinor.

- ConocoPhillips har hatt en aktiv rolle i utviklingen av feltet, og vi er glade for at Breidablikk nå er vedtatt utbygget. Produksjonen fra Breidablikk vil skape store verdier til det norske samfunnet og eierne, sier Dag Sanner, General manager, Libya, Norway POA and Commercial.

Totalt 23 brønner skal bores og kobles opp mot Grane-plattformen via fire havbunnsrammer fra Breidablikk. Grane-plattformen har en planlagt levetid til 2043, og med Breidablikk-produksjon i mange år fremover kan levetiden potensielt forlenges ytterligere.

Kunnskapen om Breidablikk-reservoaret har modnet over tid blant annet gjennom bruk av ny seismikk. Dette har bidratt til å øke forventet utvinning fra feltet, som i tillegg til volumene i hovedreservoaret også består av olje i tynnere sandsoner som kalles injektitter.

Illustrasjon: Equinor