TFO 2020: ConocoPhillips tildelt fire lisenser

ConocoPhillips er tildelt operatørskap i tre utvinningstillatelser i Norskehavet og én eierandel i Nordsjøen, i Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO 2020), offentliggjort 19. januar.  

De tre operatørskapene er lokalisert nær ConocoPhillips’ nylige funn Warka og Slagugle, mens eierandelen i Nordsjøen er en utvidelse av Alvheim-partnerskapet.  

-  Dette er et godt resultat for søknaden vår. Det gjenspeiler våre prioriteringer og letestrategien vår veldig bra. Tre operatørskap i Norskehavet øker vår tilstedeværelse i området nær våre letesuksesser i 2020, og vi er glade over å utforske disse områdene videre, sier Arild Skjervøy, letesjef Europa.  

Tildelingen i PL 891 B er en utvidelse av Slagugle-lisensen i blokk 6507/8 med 80 prosent eierskap til ConocoPhillips. Vi ble også tildelt en eierandel på 40 prosent i de to andre utvinningstillatelsene i Norskehavet,  PL 1122 og 1123, og 20 prosent i PL 1045 B i Alvheim-området.  

Olje- og energidepartementet tildelte totalt 61 utvinningstillatelser lokalisert i Nordsjøen (34), Norskehavet (24) og Barentshavet (3) i TFO 2020. 30 oljeselskaper, alt fra store internasjonale selskaper til mindre innenlandske leteselskaper, er tilbudt eierinteresser i en eller flere utvinningstillatelser. Av disse ble 18 selskaper tilbudt ett eller flere operatørskap. Lisensene tildeles med et arbeidsprogram som skal fullføres innen en gitt tidsramme.