Først og fremst kommer bidragene fra en ansvarlig, sikker og god forvaltning av vår olje- og gassportefølje. I tillegg bidrar vi ved å støtte kultur-, idretts- og ungdomsarbeid, som er viktige byggesteiner i lokalmiljøene.

Vi har en rekke samarbeidsavtaler innen idrett, kultur og organisasjonsliv lokalt, regionalt og nasjonalt.

Sponsing og samarbeid

.

Rogaland Teater

Rogaland Teater er en viktig og spennende aktør i Stavangers kulturliv. Siden starten i 1947, har teateret markert seg som et av de ledende i Norge. Årlig presenteres 10-14 produksjoner på fire forskjellige scener, både moderne og klassisk dramatikk fra inn- og utland, så vel som komedier, musikaler og barneforestillinger.

 
Rogaland Teater har siden 1957 tilbudt teater som fritidsaktivitet for barn og unge. Tilbudet er unikt, både i norsk og nordisk sammenheng. Barneteateret spiller årlig 80-100 forestillinger på Rogaland Teaters hovedscene. 
 
 

Nordland musikkfestuke

Nordland Musikkfestuke i Bodø finner sted i august hvert år og er en av Norges største musikkfestivaler. Programmet har i hovedsak en klassisk profil, og festivalen er en av de viktigste formidlerne av klassisk musikk i den nordlige landsdelen.

 

Andre musikksjangre som jazz, folkemusikk, musikkteater, dans, pop og rock har også sin plass i Musikkfestuka. I tillegg til konserter i byens kirker og konsertlokaler er festivalen kjent for spektakulære og utradisjonelle utendørskonserter.

 

ConocoPhillips er hovedsamarbeidspartner for Nordland Musikkfestuke.

Les mer

Den Norske Opera og Ballett

Den Norske Opera og Ballett i Oslo er landets største kulturinstitusjon og presenterer opera, ballett og konserter. I 2008 flyttet DNO&B inn i eget operahus, et arkitektonisk signalbygg som siden åpningen har vært en publikumsmagnet.

H.M. Dronning Sonja er operaens høye beskytter.

ConocoPhillips har siden 2010 hatt en prosjektpartneravtale med Den Norske Opera og Ballett.

Les mer

Nordsjørittet

Nordsjørittet er Norges nest største sykkelritt med 12.500 deltakere og har etablert seg som et av de attraktive nasjonale rittene. Den spektakulære løypa går langs strendenes grusveier, langs idylliske vann, på landevei, i terreng og gjennom skog, fra Egersund til Sandnes. Løypa er 91 kilometer lang og byr på utfordringer både for dem som sykler på tid og for dem som tar rittet som en fin – men lang - sykkeltur. Nordsjørittet finner sted i midten av juni hvert år.

ConocoPhillips er en av Nordsjørittets hovedsamarbeidspartnere.

Les mer

Havørn

Idrettslaget Havørn er den største frivillige organisasjonen i Tananger, der ConocoPhillips har sitt norske hovedkontor. Samarbeidet med Havørn strekker seg langt tilbake i tid og viser vår vilje til å bry oss om vårt lokalsamfunn. Havørn tilbyr aktiviteter for både barn og voksne, og sørger for tilbud i mange idrettsgrener, hvor fotball er den største. Blant annet har ConocoPhillips-turneringen blitt en årlig tradisjon som samler rundt 1400 jenter og gutter i alderen 6 til 12 år til en inspirerende fotballhelg i september.

ConocoPhillips er generalsponsor for Havørn.

Les mer

Norsk Oljemuseum

Foto: Espen Grønli/Norsk Oljemuseum

Norsk Oljemuseum i Stavanger er et arkitektonisk signalbygg med et innhold som appellerer til barn og unge så vel som til et voksent publikum. Museet satser på interaktive og pedagogiske utstillinger, og gir innsikt i oljebransjens teknologiutvikling og i hvordan petroleumsressursene påvirker det norske samfunnet. Museet har utviklet egne undervisningsopplegg i temaer som geologi, energi, oljehistorie og samfunnsøkonomi.

ConocoPhillips har samarbeidet med Norsk Oljemuseum siden åpningen i 1999. Dette samarbeidet ble i 2011 videreført for ti nye år fram til 2021.

Les mer

Norsk Teknisk Museum

Norsk Teknisk Museum i Oslo har status som nasjonalmuseum for teknologi, industri, vitenskap og medisin. Over halvparten av de besøkende per år er barn og unge. Museet ble stiftet i 1914.

ConocoPhillips er ett av selskapene som i regi av bransjeforeningen Norsk olje og gass støtter utarbeidelsen av en ny permanent oljeutstilling på Norsk Teknisk Museum. Vi har også tidligere samarbeidet med Norsk Teknisk Museum om en temporær utstilling. 

Les mer

Arctic Frontiers

Arctic Frontiers i Tromsø har etablert seg som en svært viktig møteplass for diskusjon av geopolitiske og vitenskapelige spørsmål knyttet til Arktis. At konferansen har fått sitt storpolitiske gjennombrudd, vises blant annet i den internasjonale interessen, som har vokst til over 1000 deltakere fra nærmere 30 nasjoner. To dager settes av til politiske innspill og diskusjoner, mens de tre siste dagene tilgodeser internasjonal og nasjonal forsking på områdene miljø, klima og urbefolkning. Konferansen finner sted i slutten av januar hvert år.

ConocoPhillips var en av initiativtakerne til Arctic Frontiers og har vært en aktiv medspiller og hovedsponsor siden starten i 2007.

En betydelig andel av ConocoPhillips’ produksjon på verdensbasis skjer i områder nord for polarsirkelen, og selskapet har erfaring fra arktisk drift siden 1965.

ConocoPhillips har en betydelig portefølje av forskningsprosjekter knyttet til arktis. Arctic approach gir en kort oversikt over mange av dem.

Engasjement på Svalbard

Det arktiske marinlaboratoriet i Ny-Ålesund på Svalbard er en internasjonal naturvitenskapelig forskningsstasjon som tilbyr fasiliteter for et bredt spekter av arktisk forskning. Forskningen herfra omfatter utfordringer knyttet til isbevegelser, havstrømmer, vindretninger og andre forhold som påvirker drift og miljøhensyn i arktiske områder.

ConocoPhillips bidro til finansieringen av laboratoriet, som kom i drift i 2005.

ConocoPhillips har også vært bidragsyter og støttespiller i forbindelse med rehabiliteringen av Roald Amundsen-villaen i Ny-Ålesund. Villaen ble oppført i 1918 og er eneste huset i jugendstil i Ny-Ålesund. Roald Amundsen og hans ekspedisjonsdeltakere brukte villaen i 1925-1926. Etter ønske fra Riksantikvaren og Kings Bay, som er eier, er villaen nå tilbakeført til slik den var i Amundsens tid.

Universitetssenteret på Svalbard  (UNIS) er verdens nordligste utdanningsinstitusjon og holder til i Longyearbyen på 78 grader nord. UNIS ble etablert i 1993 for å gi universitetsutdanning i arktiske studier, utføre forskning og etablere Svalbard som en internasjonal forskningsarena. ConocoPhillips har samarbeidet med UNIS gjennom en rekke forskningsprosjekter og bidratt til å befeste UNIS’ posisjon.

 

Les mer

Andre typer samarbeid

Skolesamarbeid

ConocoPhillips har i en årrekke hatt et partnerskapssamarbeid med Sandnes videregående skole. Hensikten er å gi realfagselever innsikt i arbeids- og næringsliv og å bedre grunnlaget deres for å gjøre realistiske yrkes- og utdanningsvalg. Som en del av samarbeidet kommer elevene til ConocoPhillips, der de lærer om hvordan selskapets geopersonell arbeider, hvilke verktøyer de bruker, osv. Elevene får også møte nyutdannede ‘graduates’ og høre om deres utdanningsvalg og erfaringer.