Fikk presentert framtidens Ekofisk

For et år siden forlenget olje- og energiminister Terje Aasland utvinningstillatelsene for feltene i Ekofisk-området i Nordsjøen fra 2028 til 2048. Denne uka besøkte han og oljedirektør Torgeir Stordal Ekofisk for første gang, og fikk presentert feltets over 50-årige historie og pågående aktiviteter som bidrar til langsiktighet. 

Fra venstre: ConocoPhillips regiondirektør i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika Steinar Våge, oljedirektør Torgeir Stordal, olje- og energiminister Terje Aasland, og Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud.

Lisensforlengelsene på Ekofisk bidrar til nye investeringer i Norges eldste oljeprovins, som kan få en total levetid på nesten 80 år. For tiden pågår en rekke aktiviteter i forbindelse med utbyggingene av gassfeltet Tommeliten A og oljeprosjektet Eldfisk Nord, begge nye havbunnsprosjekt i Ekofisk-området.

I forrige uke la verdens største tungløftefartøy Pioneering Spirit seg like ved Ekofisk-senteret for å starte rørinstallasjoner. Til tross for én kilometer fra det ene ytterpunktet til det andre på Ekofisk-senteret, vekker fartøyet oppsikt med sine dimensjoner på nesten 400 meter. Dette synet og mer fikk representanter fra Olje- og energidepartementet og Oljedirektoratet oppleve på Ekofisk tirsdag 18. april.

- Etter over 50 års drift på Ekofisk, takker vi for tilliten fra myndigheter, ansatte og alle våre samarbeidspartnere. Lisensforlengelsene gir oss forutsigbarhet når vi nå investerer i nye utbygginger i Ekofisk-området. Vi ser fram til å produsere første olje og gass fra Tommeliten A og Eldfisk Nord neste år, sier Steinar Våge, ConocoPhillips regiondirektør i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika.