Markerer samenes nasjonaldag - lihkku beivviin!

6. februar markerer ConocoPhillips Norge samenes nasjonaldag i tråd med selskapets verdier for mangfold, likeverd og inkludering. Det samiske flagget blir heist og synliggjort i Ekofisk-området og ved Tananger-kontoret.

Lihkku beivviin! (Nordsamisk)

Læhkoeh biejjine! (Sørsamisk)

Vuorbbe biejvijn! (Lulesamisk)

Gratulerer med dagen!

-
Vi markerer samenes nasjonaldag for å vise respekt og anerkjennelse for det samiske folk og kultur. Det er viktig at vi i Norge er bevisst på urbefolkningen som historisk og fram til nyere tid har blitt utsatt for mange feilgrep og mangel på anerkjennelse for sin etnisitet, kultur, språk og identitet, sier Ingunn Hovdevik Hagelin, direktør for HR, kommunikasjon, helse, kontor og eiendomstjenester i ConocoPhillips Norge.

Samenes nasjonaldag er offisiell flaggdag i Norge og markeres til minne om det første samiske landsmøtet, som fant sted i Trondheim i 1917. Det var første gang i historien samer fra hele Sápmi møttes for å arbeide for felles saker over landegrensene. Sápmi er samenes tradisjonelle bosettingsområder i Norge, Sverige, Finland og Russland.

Samenes nasjonaldag ble vedtatt av Samekonferansen i Helsinki i 1992 og er felles for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland. Den ble feiret for første gang i 1993 samtidig som FNs internasjonale urbefolkningsår offisielt ble åpnet i Karasjok. Ti år senere ble 6. februar offisiell flaggdag i Norge.

Gratulerer med dagen!





Sameflagget vaiet over Eldfisk-senteret