Nye teknologier forbedrer våre operasjoner

Ny teknologi spiller en viktig rolle i framtidige løsninger og for ConocoPhillips Skandinavia AS’ aktiviteter på norsk sokkel. Derfor har vi samlet og styrket arbeidet med innovasjon og teknologiutvikling for å spisse retningen vi går i.

ConocoPhillips Skandinavia AS jobber for tiden med mange spennende og utfordrende muligheter. Ekofisk-området har store, gjenværende ressurser som skal produseres, og selskapet ser også flere andre spennende muligheter. Ambisjonene våre er å øke produksjon og effektivitet, redusere kostnadene og operere på en bærekraftig måte med lavere klimagassutslipp.

Innovasjon

Innovasjon er en forutsetning for å nå våre mål. Derfor søker vi stadig forbedringer, og vi jobber for å bygge en sterk, innovativ kultur der alle deltar. I egne idébanker kan medarbeidere registrere sine ideer, slik at de blir tilgjengelig for analyse, vurdering og videre testing. På denne måten, blir idebankene en viktig kilde til forbedring og omstilling.

I 2019 testet avdelingen for boring og brønn over 20 nye teknologier. I 2020 mer enn doblet de antallet. Disse og mange andre løsninger starter gjerne med ideer fra kreative og dyktige fagfolk, og utvikles videre gjennom godt samarbeid mellom relevante avdelinger og leverandører.

Eksempler på teknologier

Eksempler på nye teknologier som har blitt testet er blant annet glassplugger som reduserer behovet for wireline ved brønnstimulering. I tillegg er det testet offline stimulering av brønner, der man kobler intervensjonsfartøyet direkte på juletreet på havbunnen, for å unngå å koble til et mellomledd. En annen teknologi som er tatt i bruk er en robot som inspiserer plattformunderstellet i skvalpesonen.

ConocoPhillips Skandinavia AS har også mål om å redusere fakkelgassutslippene og har nå besluttet gjennomføring av nytt prosjekt for å sende gassen til produksjon i stedet for å fakle den.

Følg oss gjerne i sosiale medier for å holde deg oppdatert på nye teknologier og det som skjer i selskapet.