Tre operatørskap til ConocoPhillips

ConocoPhillips Norge er tildelt operatørskap i tre lisenser i Norskehavet og Nordsjøen i forbindelse med Tildeling i forhåndsdefinerte områder 2021 (TFO 2021), offentliggjort tirsdag 18. januar.  

De to operatørskapene er lisenser i Norskehavet, i nærheten av Heidrun-feltet og nær ConocoPhillips’ nylige funn der det planleggers lete- og avgreningsboring senere i år. Nordsjø-lisensen PL 1146 ligger sørøst for Oseberg-området.  

- Tildelingene gjenspeiler vår letestrategi og våre prioriteringer. Lisensene i Norskehavet øker vår tilstedeværelse i områder vi tidligere har gjort funn, og vi ser fram til å utforske disse områdene videre, sier Arild Skjervøy, letesjef i Europa. 

PL 1163-lisensen ble gitt med 40 prosent eierskap til ConocoPhillips og ligger ved siden av PL1064 der den kommende ConocoPhillips opererte Peder-brønnen skal bores. ConocoPhillips ble også tildelt operatørskap med en eierandel på 70 prosent i PL 1166, sør for PL 891 der Slagugle-funnet er gjort. Begge lisensene ligger i nærheten av Heidrun-feltet.  

Totalt tildelte Olje- og energidepartementet 53 utvinningstillatelser lokalisert i Nordsjøen (28), Norskehavet (20) og Barentshavet (5) i TFO for 2021 til 28 olje- og gasselskaper. Lisensene tildeles med arbeidsprogrammer innenfor en gitt tidsramme. Klikk her for mer informasjon (ekstern lenke).