Plan for utbygging og drift for Eldfisk Nord er godkjent

Olje- og energidepartementet har nå godkjent plan for utbygging og drift for Eldfisk Nord. Planlagt produksjonsstart er i 2024.

Utbyggingen består av tre 6-brønns havbunnsrammer omtrent sju kilometer fra Eldfisk-senteret. Planene innebærer boring av inntil 14 brønner, ni av brønnene er produsenter mens de fem andre er vanninjeksjonsbrønner. Eldfisk Nord-prosjektet skal benytte ledig kapasitet for prosessering og transport i eksisterende infrastruktur i Ekofisk-området.

Boreprogrammet skal gjennomføres med den oppjekkbare riggen West Elara.

- Når vi nå har fått godkjenning, fortsetter vi arbeidet mot produksjonsstart i 2024. Vi ser fram til å levere nok et prosjekt av høy kvalitet, sier prosjektdirektør i ConocoPhillips Norge, Tor Inge Hansen.

Investeringer tilknyttet prosjektet er estimert til rundt 10,5 milliarder kroner. Utslippsintensiteten for klimagasser i Eldfisk Nord-prosjektet er beregnet til sju kg CO2 per fat oljeekvivalent. Ressurspotensialet er estimert til å være i størrelsesorden 50-90 millioner fat oljeekvivalenter.

Kontraktstildelingene i prosjektet er estimert til å skape 4000-4500 jobber, der mer enn 80 prosent av kontraktsverdien for både utbyggings- og driftsfasene går til bedrifter med norsk adresse.

Klikk her for å lese mer om Eldfisk Nord-prosjektet.