Statssekretær Kåre Fostervold foretok 23. mars den offisielle åpningen av Eldfisk II på den nye plattformen Eldfisk 2/7 S.
I sin tale trakk statssekretæren i Olje- og energidepartementet fram den store betydningen Ekofisk-området har hatt for norsk oljevirksomhet i over 40 år og vil ha i framtiden. Eldfisk-feltet er det nest største i området og har vært i kontinuerlig produksjon siden 1979. Med Eldfisk II i drift er grunnlaget lagt for drift i mange år framover

Levert som planlagt
Administrerende direktør Steinar Våge i ConocoPhillips Norge takket alle som har bidratt til at det omfattende prosjektet er levert som planlagt - innen budsjett og tidsramme. Eldfisk II inng

Åpnet Eldfisk II : Steinar Våge, ConocoPhillips' regiondirektør i  Europa; Kåre Fostervold, statssekretær,
Olje- og energidepartementet og Helleik Rabbe, plattformsjef, Eldfisk-senteret.
 
Foto: Jan Inge Haga.
 
I tillegg til den nye plattformen inngår betydelige modifikasjoner på eksisterende anlegg på feltet og ny infrastruktur på havbunnen i det store prosjektet.

Store investeringer
De totale investeringene for Eldfisk II-prosjektet var i planen for utbygging og drift i 2011 beregnet til 35 – 40 milliarder kroner (2011-kroner) inkludert det omfattendeboreprogrammet. Norsk andel av utbyggingen er på mellom 60 og 70 prosent. Kværner har vært hovedkontraktør for engineering og bygging av plattformens overbygg og broer til Eldfisk 2/7 S, mens Aker Solutions MMO og Rosenberg WorleyParsons har hatt store kontrakter innen modifikasjoner av eksisterende anlegg. Ny lokal utstyrsmodul er bygget hos Aker Solutions i Egersund.
Dette var den tredje åpningen av en ny plattform i Ekofisk-området på 17 måneder. Olje- og energiminister Tord Lien åpnet brønnhodeplattformen Ekofisk 2/4 Z på Ekofisk-senteret 29. oktober 2013, mens arbeids- og sosialminister Robert Eriksson åpnet bolig- og feltsenterplattform Ekofisk 2/4 L 1. april i fjor.

år som en viktig del av selskapets strategi i Norge.