I oktober 1975 ble Teesside-terminalen i Storbritannia ble offisielt åpnet – en viktig milepæl i norsk og britisk oljehistorie.
Da Ekofisk startet oljeproduksjonen i 1971 var det ikke opplagt at Teesside ville være på mottakersiden av rørledningen. Norske myndigheter ønsket primært at oljen skulle transporteres til Norge. Men de tekniske utfordringene med Norskerenna samt høye kostnader førte til beslutningen i Stortinget om at råoljen og våtgassen (NGL) skulle gå til Teesside i Storbritannia og tørrgassen til Emden i Tyskland i rørledninger. Dette ble besluttet i april 1973.

Anleggsarbeidet i Teesside og installering av den 356 kilometer lange rørledningen startet seinere samme år. Den første oljen nådde fram til Teesside 19. oktober 1975, fire dager etter at den ble sendt fra Ekofisk. Den offisielle åpningen fant sted 21. oktober.
Etter at ConocoPhillips Norsea Norpipe-terminal åpnet for 40 år siden, har Ekofisk og Teesside vært uløselig knyttet sammen.  I dag mottar terminalen rundt 300.000 fat olje og våtgass daglig fra norske og britiske felt i Nordsjøen.
Teesside-terminalen. (foto: Peter Smith)
Råoljen og våtgassen blir avsaltet, fraksjonert og polert på anlegget før den stabiliserte råoljen og våtgassproduktene lagres og eksporteres over hele verden. Råoljen lagres i ti svære tanker – hver med en lagringskapasitet på 750.000 fat før den blir eksportert.  I gjennomsnitt legger en oljetanker til kai ved Seal Sands cirka annenhver dag. I tillegg anløper rundt 200 skip i året for å eksportere våtgass-produkter.

Teesside Operations sysselsetter i dag rundt 500 personer, hvorav 240 er ansatt i ConocoPhillips. Det investeres stadig i anlegget for å sikre fortsatt stabil og sikker drift i mange år framover.
 
 
Terminalen ble offisielt åpnet 21. oktober 1975 av konsernsjef William Douce sammen med John Smith, britisk statssekretær for energi, og Ingvald Ulveseth, norsk industriminister.