ConocoPhillips mottok ‘Gullkronen 2014’ som beste prosjektutvikler på norsk sokkel da Rystad Energy samlet oljebransjen.

Klassen for beste prosjektutvikler i 2013 ble vunnet av ConocoPhillips, da konsulentselskapet Rystad Energy for sjette år på rad delte ut priser til de beste aktørene i norsk oljeindustri. ‘Gullkronen’ tildeles selskaper, team eller enkeltpersoner som har vist en fremragende innsats på norsk sokkel. Det ble delt ut ni priser i ni kategorier på et arrangement i Oslo 5. februar.

I juryens begrunnelse for ‘Gullkronen 2014 – årets prosjektutvikler’ heter det at ConocoPhillips har levert enda en ny milepæl i historien om norsk kontinentalsokkel. Ved å levere prosjekter på tid og under budsjett, er operatøren klar for 40 nye år på sokkelen. Juryen uttrykker at de er imponert over kapasiteten til å levere slike omfattende prosjekter samtidig som det er full drift i det største oljefeltet på sokkelen.

Prosjektdirektør for Europa, Midtøsten, Afrika og dypt vann, John Devins, samt prosjektdirektørene Olav Henriksen og Tor Inge Hansen mottok prisene på vegne av selskapet.

- At vi får ‘Gullkronen 2014’ er en flott anerkjennelse til hele den norske prosjekt-organisasjonen og det omfattende arbeidet som legges ned for at Ekofisk-området fortsatt skal spille en nøkkelrolle i norsk oljevirksomhet i 40 nye år, sier John Devins.

ConocoPhillips fikk Gullkronen i 2013 også. Den gang i klassen for beste operatørselskap på bakgrunn av planene om flere brønner for økt oljeutvinning.

Fra venstre; Per Magnus Nysveen, Rystad Energy; Olav Henriksen,
hn Devins, ConocoPhillips; Tor Inge Hansen,
ConocoPhillips og  Liv Monica Stubholt, Hjort.

Foto:  Rystad Energy  / Jon Skille Amundsen, fotografgjengen.no