Den nye bolig- og feltsenterplattformen på Ekofisk-senteret ble offisielt åpnet tirsdag 1. april. Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (bildet) og ConocoPhillips’ regiondirektør i Europa Steinar Våge, hadde i anledning åpningen tatt turen til Ekofisk sammen med representanter fra eierselskapene i Ekofisk-lisensen, departementet og de to største kontraktørselskapene.

I åpningstalen la statsråden vekt på hvilke betydningsfulle bidrag medarbeiderne i Ekofisk-området har gitt til det norske samfunnet i over 40 år. Han uttrykte stor glede og stolthet over å få æren av å foreta den offisielle åpningen av plattformen. Han la også vekt på de store og viktige bidragene fra norsk industri i prosjektet.

Den nye installasjonen som nå tas i bruk er Nordsjøen største boligplattform med 552 enkeltlugarer. Den inneholder også kontorarbeidsplasser, hospital, rekreasjonsområder og et topp moderne telekommunikasjonssenter. Det er også bygget to helikopterhangarer og et helikopterdekk med kapasitet på 50 flygninger per dag. Ekofisk 2/4 L erstatter to eldre installasjoner fra 1970-tallet.

Regiondirektør Steinar Våge (til venstre i bildet) benyttet anledningen til å takke alle som har bidratt til det vellykkede prosjektet; myndigheter, partnere, leverandører og ikke minst medarbeiderne. – Vi har fått en moderne og funksjonell plattform som vil tjene Ekofisk godt de neste 40 årene, sa han. 

På vegne av den norske regjeringen takket statsråd Eriksson for jobben medarbeiderne på Ekofisk gjør for Norge. - Vi er stolte av dere og gleder oss over at denne nye plattformen kan bli et godt sted å være, avsluttet statsråden, før han avduket en minneplakett.